В Казанлък ще бъде открит Технически колеж

Технически колеж към Техническия университет – София ще бъде открит в Казанлък. Това става ясно от проект на постановление на Министерския съвет, публикуван за обществено обсъждане, съобщава Инвестор.бг. Становища по предложението могат да се дават до 21 август. 

Колежът в Казанлък вече има и положителна оценка от Националната агенция за оценяване и акредитация с протокол от края на май 2017 г. Има и решение на Академичния съвет на университета за откриването на структурата.

Капацитетът на колежа е 230 студенти. В него ще се обучават кадри за нуждите на предприятията в региона на Казанлък, които са специализирани в металообработването, производството на елементи за хидравлични съоръжения, и военнопромишленото производство.

Предвижда се в бъдещия колеж да се обучават студенти по специалността „Технология на машиностроенето“ от професионално направление 5.1. Машинно инженерство за придобиване на висше образование на степен „професионален бакалавър“ и професионална квалификация „Механик“.

За нуждите на колежа община Казанлък предоставя етаж от сградата на Професионалната гимназия по строителство.

Източник: http://www.segabg.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ко
    Котитеря
    1 0
    20:30, 24 юли 2017
    А като завършат с какво ще се занимават --сегурно с пръскане и рязане на лозя Много университети в тая държава и никаква стойностсъщински РАБФАКОВЕ
Последни новини