Прокуратурата: Най-тежко обвинение срещу убиеца на Алекс

Убиецът на 18-годишния Алекс от Бяла ще бъде подведен по най-тежкото обвинение - умишлено убийство по хулигански подбуди.

За това провинение Наказателният кодекс предвижда включително доживотен затвор без право на замяна, каза по БНТ говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

До момента обвинението, повдигнато на 32-годишния Валентин Маринов, е, че е причинил средна телесна повреда на Алекс Ангелов. По това обвинение на 11 юли Районният съд в Бяла наложи на Маринов постоянна мярка "задържане под стража".

От събраните към момента на внасяне на обвинителния акт и съдебното решение доказателства е установено, че Валентин Маринов е нанесъл удар с ръка в главата на Александър, при който момчето пада и си удря главата в тротоарните плочки, аргументира се тогава прокуратурата. 

18-годишният Алекс почина в събота, 15 юли, в русенската болница. Състоянието му се подобряваше бавно, но в крайна сметка лекарите не успяха да спасят живота му.

Апелирам да се приложи цялата строгост на закона. Апелирам и прокуратурата да преквалифицира обвинението от битова престъпност към състав, който е адекватен на случилото се - Алекс Александров почина. За мен, това не е улична свада с два шамара - това е убийство, написа вчера във фейсбук вицепремиерът Валери Симеонов, имайки предвид Алекс Ангелов.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини