Закопчаха майка и дъщеря за трафик на мигранти

Майка и дъщеря на 40 и 16 г. са задържани за трафик на мигранти, съобщиха от държавното обвинение.

Двете жени – М. И. и Г. И. пътували в джип Сузуки Витара. На 7 юли 2017 г., около 5 часа, в свиленградското село Капитан Андреево служители на „Гранична полиция“ забелязали автомобила, който се движил с висока скорост и без включени светлини. След преследване полицаите успели да спрат джипа, шофиран от М. И. В автомобила пътували и седем сирийски граждани, между които и дете на 2 години. На предната седалка била 16-годишната Г.И.

Групата чужденци била преведена от Турция в Гърция и от Гърция в България с лодки през река Марица. Водачи на сирийските граждани били двама афганистанци, които ги оставили край село Капитан Андреево и се върнали обратно в Турция по река Марица. Сирийците били натоварени в джипа Сузуки Витара край с. Капитан Андреево, където ги чакали двете обвиняеми, за да ги откарат във вътрешността на страната. За услугата жените трябвало да получат по 50 евро за всеки от сирийските граждани. По делото се издирва и трето лице, което наело двете обвиняеми да преведат чужденците през страната.

М.И. и Г.И. са били задържани от Районна прокуратура-Свиленград за срок от 72 часа, след което на първата е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ от 1000 лева, а на втората мярка за неотклонение „Надзор на инспектор от Детска педагогическа стая“. Те не са осъждани. В законния срок Районна прокуратура-Свиленград ще внесе бързото производство за разглеждане в съда.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Те
    Темида
    5 0
    01:52, 13 юли 2017
    Затвор нищо че са неосъждани желязото се кове докато е горещо.
  • 2
    Jo
    John
    0 0
    12:03, 13 юли 2017
    бъркате, този последния в дясно е новия трансфер за агитката на цска-софия!
Последни новини