Забраниха за продажба опаковки с витамин В12

Забранени за продажба са опаковки с витамин В12 заради по-голямо количество активно вещество в тях. Това съобщи за Радио „Фокус” – Кюстендил д-р Велка Войнова, началник на отдел „Контрол на храните” към Областна дирекция по безопасност на храните – Кюстендил.

Касае се да хранителни добавки, 12 опаковки витамин В12, при които количеството на активното вещество е в доста завишени количества от тези, които законодателството поставя към хранителната добавка. 

„При норма 50 микрограма, колегите установиха опаковки с 1000 микрограма и с 5000 микрограма витамин В12. Производителят не е на наша територия, колегите забраниха посочените количества и съответно информирахме компетентната областна дирекция ОДБХ – Пловдив, където се намира доставчикът”, каза д-р Войнова.

По думите ѝ вече е получена обратна връзка, че те са извършили проверката и са разпоредили изтегляне от пазара на този оператор на всички количества от въпросния витамин В12.

„Това е един добър пример за добра комуникация между различните областни дирекции в структурата на Българска дирекция по безопасност на храните”, каза д-р Войнова.

 

Източник: http://www.actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини