”Мерцедес” не е съгласен, че болтове се развиват сами

Болтовете на гумите на автомобилите "Мерцедес" не могат да се развиват сами, освен ако не са предварително разхлабени.

Разхлабването е възможно само ако са манипулирани умишлено или ако има човешка грешка. Никога досега "Даймлер" не е изтеглял от пазара коли заради подобен дефект.

Това е есенцията от становището на "Силвър стар", официален представител на марката у нас, изпратено до "Сега".

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов съобщи преди 10-ина дни след среща с президента Радев за инцидент с колата на НСО, която го вози - липсвали крепежни болтове на задната гума.

Прокуратурата претупа проверката и отказа да разследва съмнителните обстоятелства.

На брифинг във вторник говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова заяви, че разследващите са отхвърлили твърденията на Лозан Панов за евентуален опит за атентат срещу него.

Шефът на НСО: По случая с болтовете са взети всички мерки

Снощи шефът на Националната служба за охрана (НСО) ген. Ангел Антонов отхвърли "внушенията", че ръководният състав на службата се е опитал да укрие техническа неизправност.

В становище, публикувано на сайта на НСО той потвърждава, че едно колело на автомобила са липсвал два болта, а другите три са били разхлабени.

Ген. Антонов информира за взетите мерки, включително за свикването на постоянната комисия за проверка на пътнотранспортни произшествия и инциденти.

Комисията, добавя той, не е установила данни за действия на лица, които са извършили интервенция за разхлабване или отстраняване на крепителните болтове на задната лява джанта.

Генералът отхвърля обвиненията на ненаименувано лице, че докато е работило в НСО, в движение му "е падал кардан, диференциал и двигател, откачал му се е капак на брониран автомобил".

Антонов намеква, че ще прибегне до съда заради "отправени обидни квалификации" към службата и лично към него.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини