Google Maps ще ни показва в кои паркинги има свободни места

Следващият ъпдейт на приложението на Google Maps ще ни показва къде сме паркирали автомобила си. Това може да е доста полезно особено, ако сме спрели на огромен паркинг и не можем да се ориентираме. Новата версия на услугата разширява значително възможностите на тази функция и показва информация за наличните места на съответния паркинг. Google Maps вече ще ни информира и дали те са платени или можем да ги използваме безплатно. Опцията все още е в тестова фаза и е част от Google Maps 9.51 версията.

За да започнете да работите с нея е необходимо да въведете маршрута и крайната дестинация на пътуването ви от смартфона. Кликването върху маркера с локацията ще покаже автоматично детайли за свободните места на избрания от вас паркинг, предаде Forbes. Нов индикатор ще казва на водачите на автомобили колко трудно е паркирането на съответното място. Засега се експериментира с четири степени, а именно Easy, Medium, Limited и On-Site. 

Услугата ще предложи още една полезна функция, с която да планирате предстоящо пътуване на базата на най-близките паркинги. Google Maps ще подбира най-подходящите места, в зависимост от маршрута и всеки потребител ще избира желания от него паркинг. Нотификация на смартфона ще показва разстоянието и приблизителното време, необходимо да стигнете до локацията. Тези подобрения ще превърнат Google Maps в още по-добър избор за хората, които често пътуват в големи и непознати градове.

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини