Facebook вгражда Spotify и Apple Music в Messenger

„Музиката в Messenger ще бъде нещо страхотно тази година“, обяви Дейвид Маркус от Facebook по време на конференцията F8 късно снощи.

И има право – социалната мрежа съвсем скоро ще интегрира две водещи музикални услуги в своето мобилно приложение.

Това са стрйминг платформите Spotify и Apple Music, които ще станат достъпни директно във Facebook Messenger. Интеграцията става благодарение на нова функционалност, наречена Chat Extensions. Чрез нея ще може да извършвате директно в приложението различни действия, за които нормално ви трябват отделни приложения.

Така просто избирате Spotify от списъка поддържани програми в Messenger, спирате се на песен или изпълнител и направо споделяте избора си в приложението. В нито един момент не се налага да излизате от чата, за да браузвате за музика в друга програма или уебстраница.

Музиката също ще се слуша директно в Messenger, макар засега да не се знае дали ще може да синхронизирате плейбека с хората, с които чатите, но най-вероятно ще може. Facebook не спомена за интеграцията на други услуги освен музикалните, но имайки предвид, че Chat Extensions вече са важна част от Messenger, вероятно е само въпрос на време.

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини