Отчаянието на хората в Северозападна България е голямо

Отчаянието на хората, живеещи в Северозападна България, е голямо, каза пред радио "Фокус"- Видин Ивайло Зартов, заместник-председател на "Движение за социален хуманизъм". Никъде другаде в България не съм видял подобно отчаяние, допълни той.
По думите му, отчаянието на жителите в този край се дължи на това, че през последните 20 години хората не са почувствали с нищо, че България се движи към нещо по-добро. Информацията е на агенция Фокус.
Ивайло Зартов се аргументира, че в малките населени места улиците са без осветление и без асфалт. Липсват кофи за боклук, водопроводната мрежа и канализация са крайно остарели и амортизирани, няма пречиствателни станции.
Жители на много населени места се оплакаха от злоупотреби с общинско имущество и общинска собственост, продажби на общински терени и съмнителни сделки, посочи още Зартов.
В тази връзка от "Движение за социален хуманизъм" предвиждат да повдигнат завесата от мълчание, свързано с управлението на тяхното населено място. Зартов бе категоричен, че ще бъде поискана информация от всички кметове по населените места за това какво се изпълнява управлението на дадена община или кметство.
"Получената от нас информация ще бъде предоставена на хората и след това ще им дадем възможност да изкажат предложенията си дали наистина считат, че е правилно да се изразходват средства за дадена дейност", допълни заместник-председателят на "Движение за социален хуманизъм".
Ивайло Зартов каза, че отново ще посети Видинския край през следващата седмица, за да извърши проверка на поставените задачи във видинската организация и тази в Брегово, както и за да бъдат сформирани структури в Община Ново село и Белоградчик.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини