Бойко Борисов ще оглави преговорите за правителство

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще оглави преговорите за съставяне на правителство, които партията ще проведе с политическите сили в 44-ия парламент. В преговорния екип ще участват още Цветан Цветанов, Томислав Дончев, Владислав Горанов и Делян Добрев, потвърдиха от пресцентъра на ГЕРБ.

След изборите за 43-ия парламент ГЕРБ също проведе срещи с представители на останалите партии. В екипа на партията тогава влизаха Цецка Цачева, Румяна Бъчварова и Менда Стоянова.

Засега се очертават два варианта - коалиция с "Обединените патриоти", която ще разчита на крехкото парламентарно мнозинство от 122 души, или правителство на малцинството. Според представители на ГЕРБ е възможно да има правителство до края на април с хоризонт от четири години.

"Наивно и смешно е да се чуват коментари, че някой друг може да е премиер, а не - Бойко Борисов. Той е признат в Европа. Премиер в следващото правителство ще бъде Бойко Борисов", заяви Владислав Горанов днес. По думите му Валери Симеонов с неговите девет депутати нямал право на претенции, но имал право да избор да е новият Радан Кънев или не. Горанов обяви, че на този етап не са обсъждани имена на министри.

Днес в централата на ГЕРБ са били обсъдени детайли за предизборната платформа, която трябва да бъде превърната в управленска програма. Според Лиляна Павлова приоритетни ще бъдат социалната сфера, реформата в администрацията, както и други реформи. Владислав Горанов пък съобщи още, че вече се подготвят проектозакони, като още тази седмица ще има среща на бъдещата парламентарна група на ГЕРБ.

Очаква се да има преговори с "Обединените патриоти" и партията на Веселин Марешки - "Воля". В ГЕРБ не са обсъждали срещи с БСП и ДПС.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Пожарникар Бойко бил ПРИЗНАТ в Европата Тоя човек наистина не може да се оцени колко струва а се надува като ПУЯК или както казва народа ФИТУР Нито език ползва нито е подготвен юридически нито икономически но се натиска трети път да е премиер понеже го ПРИЕМАЛИ в ЕВРОПА Приемат го но зад гърба му се смеят като НОВИЯ БАЙ ГАНЮ на БЪЛГАРИЯ а той горкия се просълзява от КСЕФ
Последни новини