Арестуваха 2-ма антимафиоти за смъртта на Куцаров

Прокуратурата повдигна обвинение срещу двама антимафиоти от бившата ГДБОП за смъртта на Пламен Куцаров, съобщи БТА, като се позова на източници в Съдебната палата.
Ирен Николаев Вълев и Божидар Здравков Проданов са задържани за 72 часа в сградата на столичното следствие. Те са обвинени за "причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност, представляващи източник на повишена опасност". Ако бъдат признати за виновни, двамата могат да получат до 5 години затвор.
Пламен Куцаров почина на 21 януари, след като бе задържан от спецполицаи и бе разпитан. Вчера МВР образува осем дисциплинарни производства срещу служители на ведомството, които са участвали с акцията. Според приятелката на Куцаров спецполцаите са му сложили качулка още при обиска в дома им по-рано същия ден. Освен това обаче се установи, че в полицейския автомобил той е бил принуден да стои приведен напред с белезници на гърба, като има информация, че един от антимафиотите е седял върху него, пише в. "24 часа".
При аутопсията е установено сериозно количество неразграден амфетамин е открито в черния дроб, урината и червата на Пламен Куцаров. Дрогата не е достигнала до кръвта и това дава основания да се предполага, че арестантът я е погълнал час преди смъртта си. Не е ясно дали той е носил наркотика, или му е бил даден от полицаите, които са го конвоирали през деня.
Адвокатът на близките на починалия Куцаров определи като абсурдна възможността арестуваният мъж да е погълнал наркотик.
По-рано днес министърът на вътрешните работи Михаил Миков призна, че при задържането на Куцаров има допуснати нарушения, но заяви, че всеки от виновните служители на МВР ще понесе персонална отговорност.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини