Чистачката, която върна 1750 намерени евро: „Може 1 лев да имам, ама да са моите пари“

Почетна грамота за доблест и благородство получи чистачката Стефка Тодорова, която намери и върна 1750 евро. 45 – годишната поморийка работи в почистващата фирма в морския град. Парите намира в кашон в контейнер за боклук. Като ги вижда, се обажда на шефа си, който ги предава в полицията.

На въпрос защо не ги е задържала, тя отговаря простичко:

„Защото не ми дава съвестта. С честност да работиш – друго е. Не да ги намериш. Може да е болен, може да строи – нещо да помогне на къщата си. Те са чужди пари, не са моите.

Жената признава, че има нужда от пари, но пак е категорична, че не може да ги задържи. Като чистачка получава 460 лв., има 30–годишен стаж. Има две големи дъщери.

Това не е и първият подобен случай на Стефка. През 1996 г. тя намира 16 000 лв., които отново предава в полицията. Тогава собственикът си ги получил и й дал 500 лв. от благодарност. Казва, че и днес би приела награда, ако й дадат.

Ако не – да е жив и здрав. Може 1 лв. да имам, ама да са моите пари“, коментира Стефка.

Собственикът на еврото от кашона все още не е открит. Стефка каза, че би желала, ако не се открие човекът, те да бъдат дарени за дом „Майка и дете“.

Началникът на Районното управление в Поморие Георги Куцаров връчи грамота на жената.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини