Три жертви на снежните бури в Източното крайбрежие на САЩ

Най-малко трима души загинаха заради снеговалежите и виелиците, които бушуват на Източното крайбрежие на САЩ, съобщи БГНЕС.

По данни на телевизионния канал двама души са загубили живота си в град Милуоки, щата Уискънсин. Шестнадесетгодишно момиче загина при катастрофа в град Гилфорд, щата Ню Хемпшир.

В щата Ню Хемпшир ситуацията по пътищата е опасна заради мощния снеговалеж и намалената видимост, местната полиция препоръчваше настоятелно да не се предприемат пътувания до утихването на бурята.

Верижна катастрофа в Чикаго събра 34 автомобила, там в болница попаднаха седем души, състоянието на един е тежко, повече от 20 души са отказали медицинска помощ. Късната снежна буря застигна региона след аномално топли за североизточната част на страната януари и февруари, когато температурата неведнъж се покачваше над 20 градуса по Целзий.

В зоната на лошото време са десетки милиони американци на Източното крайбрежие. Освен на атлантическия бряг снегове засипват райони от Бостън до Ню Йорк на север до Балтимор и Филаделфия на юг. Границата между снеговалежа и дъжда минава южно от Вашингтон.

Източник: БГНЕС

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини