Германия към Украйна: Доброто жизнено равнище е силно оръжие

Най-силното оръжие на демократичното общество не е военната мощ, а доброто жизнено равнище, заяви германският външен министър в Киев.

Германският министър на външните работи Зигмар Габриел, който е на посещение в Украйна, заяви, че икономическото развитие е средството за противодействие на Русия, предаде ДПА. "Най-силното оръжие на демокрацията не са военните, а това, че хората живеят по-добре при нея, отколкото в страни, където я няма", заяви вчера германският социалдемократ пред членове на украинския парламент. 

Децата трябва да имат добро бъдеще, възрастните хора да получават грижи, а инфраструктурата да е развита. "Най-опасното за агресорите край Украйна е, ако страната се развива добра", отбеляза той. В конфликта с подкрепяните от Русия бунтовници в Източна Украйна е най-важно първо да се постигне примирие и да се изтеглят тежките оръжия. Тогава ще имаме повече надежда за политически процес, каза Габриел. 

Знаем кой е агресорът. Знаем кой наруши международното право и знаем, че Украйна не участва сама в този конфликт, заяви той пред парламентаристите.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини