Ограничения на движението във връзка с Националния празник и изкачването на Шипка

Във връзка с тържествата по случая 3 март - Националния празник на България, се въвеждат следните ограничения на движението на моторни превозни средства:

Пътят Габрово - Шипка ще бъде затворен за движение на моторни превозни средства от 22:00 часа на 2 март до 17:00 ч. на 3 март. От 5:00 до 14:00 часа на самия празник автомобилите ще се движат еднопосочно от Габрово за връх Шипка. Ще бъдат допускани само автомобили, превозващи участници и гости, както и организиран междуградски превоз. Транзитният поток ще бъде пренасочен през прохода на Републиката (Хаинбоаз).

Препоръчително е гражданите, които желаят да се включат в честванията на връх Шипка да ползват организирания обществен превоз, който тръгва от площад "Възраждане" - първият курс е в 7.30 часа. Курсовете на автобусите в обратна посока ще започнат в 14:00 часа. Препоръката за ползване на организиран транспорт е заради ограничените възможности за паркиране на МПС под връх Шипка.

Обособените паркинги ще бъдат ползвани за автобусите и микробусите от организирания транспорт, а леките автомобили ще бъдат паркирани плътно вдясно на платното за движение в посока Габрово. На тържествата няма да бъдат допускани лица, носещи огнестрелно оръжие, лица в нетрезво състояние или употребили наркотици, както и такива без документи за самоличност.

В началото на прохода – в района на кантон "Любово", полицейски служители ще предоставят на всеки водач на МПС информация за създадената организация на движение. Водачите трябва да знаят, че пътното движение в посока Габрово и Казанлък ще бъде възстановено не по-рано от 14:00 ч. на 3 март.

Осигурени са екипи на пътна полиция, които ще указват точното паркомясто за всеки автомобил. Препоръчително е след паркиране, гостите на тържествата да вземат личните си вещи и да не оставят в автомобила ценни предмети, документи и пари. Превозните средства трябва да бъдат заключени. Придвижването към върха ще се осъществява плътно вдясно по пътното платно, като пешеходците ще трябва да се съобразяват с преминаващите автобуси от организирания транспорт и автомобилите на официалните гости на тържествата. Няма да се допуска водачите, на които са показани конкретни паркомяста да продължат движението си към върха. Те ще бъдат връщани обратно от следващия полицейски пост, което ще създаде временно затруднение за придвижването на останалите гости на проявата.

В Габрово, при необходимост, ще бъде спряно движението от 7:00 ч. До 11:00 ч. по ул. "Скобелевска", пл. "Възраждане" и бул. "Априлов" до пресечката с ул. "Райчо Каролев".

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини