Скандал в елитна Математическа гимназия

Изключиха ученик от училището с мотив, че ударил учител. Семейството на изключения твърди, че момчето е било ударено, предаде bTV.

Инспекторатът по образование започна проверка на случая.

Разпрата между единайсетокласника Георги Кайнакчиев и учителя по физическо е от началото на месеца. Учителски съвет изключи момчето от училище в сряда. 

Версиите на преподавателя и момчето се разминаха, тъй като всеки твърди, че другият го е ударил.

Ученикът казва, че бил затворен от физкултурника в малка стая, където му поискал сметка защо нарича друг учител по малко име. Учителят отрича да е удрял момчето, като казва, че то го е ударило по врата. Той си е извадил документ за следите от удара. 

Съучениците на Георги започнаха подписка в негова защита, а образователният инспекторат - собствена проверка кой кого е удрял в училището.

Междувременно семейството на изключения ученик каза, че ще съди училището. 

Бащата на Георги посочи, че той е безупречен ученик. По-късно уточни пред bTV, че не е точно безупречен и се се съгласи, че синът му има неизвинени отсъствия и това не е първото му провинение. 

Адвокатът на семейството "обърна" хода на инцидента. 
Първо имаше наложена санкция на педагогическия съвет и след това, когато нещата станаха медийно достояние и се разбра, че ще има проверка, Георги е бил изключен, обясни адв. Баров. 

Учителите от математическата гимназия подкрепиха колегата си г-н Ишев и добавиха, че в историята на Георги е имало много разминавания. Много от учениците също не вярват преподавателят им да е склонен да посегне на ученик.

Източник: dir.bg

Коментари в сайта

Последни новини