Гонят блондинки от училище

Две британски ученички били отстранени от училище след като цветът на косите им се сторил твърде предизвикателен на директора. Той го определил като твърде рус (too blonde) и обвинил момичетата, че са нарушили училищния правилник, според който косите могат са боядисват само в естествени цветове, съобщава The Daily Mail.

Момичетата, едното на 16, а другото на 15 години, се защитили като посочили неестествените цветове на косата, а именно син, лилав, зелен, розов, ярко червен. Тийнейджърките подчертали, че блондинките могат да имат различни нюанси руси коси и те всички са натурални.

Ситуацията се усложнява и поради факта, че тази година двете държат матура и отстраняването им от занятия ще повлияе зле на успеха им. Бащата на едната блондинка е подкрепил дъщеря си и заявил, че тя е "образцова ученичка, която старателно се готви за изпитите". Той намира цвета на косите и за съвсем естествено изглеждащ.

От училището пък обяснили, че никой не лишава на момичетата от правото на подготовка за изпитите. Те просто били пратени в къщи с молба да си боядисат косите в по-тъмен цвят.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини