Софийската опера играе "Норма" в подкрепа на хората от Хитрино

Софийската опера се присъединява към инициативата изтъкнати творци да дадат своята подкрепа за хората от Хитрино. Днешният спектакъл на „Норма" ще се играе благотворително, съобщи БНТ. Артистите на трупата се надяват изкуството им да събуди порив на състрадателност и човечност у техните почитатели.

Софийската опера не за първи път участва в подобна благотворителна кауза. Артистите от трупата са убедени, че да откликват на човешката болка е част от мисията им като хора на изкуството.

Вера Петрова-зам-директор на Софийска опера и балет, твърди: "Ние трябва да бъдем първите, които да реагираме като една мембрана на подобни моменти, за да можем с духа и с културата да продължаваме напред да се справяме, да оцеляваме и да си помагаме. И тук, както и в останалите театри, които подкрепят каузата, по време на спектакъла във фоайетата ще бъдат разположени благотворителни кутии, в които публиката ще може да направи своите дарения за хората, пострадали след трагедията в Хитрино.

Нашият спектакъл на Норма, който е много красив и в който също става дума за любов, за състрадание, за човещина- за всички тези велики емоции е много подходящ и ние смятаме, че е изключително подходящ точно за тази инициатива, за да се научим да бъдем състрадателни и съпричастни и най-важното е да успяваме да видим светлината и да вървим напред."

Артистите от трупата се надяват, че красивата музика на Белини ще развълнува почитателите им и ще им напомни, че даже и в нашият материален свят най-ценна е способността ни да останем хора и да откликваме на чуждата болка с доброта.

 

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини