НЗОК отчете 25 000 хоспитализации по-малко след въвеждането на пръстовия идентификатор

Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) отчете спад в броя на хоспитализациите след въвеждането на системата за пръстова идентификация в болниците през ноември миналата година. През октомври 2016 г. броят на пациентите, лекувани в лечебни заведения за болнична помощ нараства, в сравнение със същия период на 2015 г. 

През ноември, когато системата за автентификация започна да се прилага в болниците, се забелязва тенденция към намаляване на ръста на пациентите, потърсили болнична медицинска помощ. Пред декември 2016 г. е очевиден спадът в броя на хоспитализираните, спрямо ноември 2016 г. – с 25 890 пациенти, отчетоха от касата.

”Комплексните мерки, предприети от НЗОК, включително и прилагането на електронната автентификация, дават възможност реални пациенти да получават повече медицински услуги, при същите разходи от страна на осигурителната институция”, посочват от касата.

По данни от ежедневните отчети на лечебните заведения за болнична помощ към настоящия момент през системата за ежедневно отчитане на НЗОК за месец декември 2016 г. са заявени за заплащане 168 962 431 лв., което представлява около 7% намаление спрямо месец ноември 2016 г.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Пе
    Петър Янчев
    1 0
    03:49, 9 яну 2017
    Интересно защо всички замлъкнахте.дали едни от гузна съвест а другите от страх . Сащ кеймбридж .

Още новини

Последни новини