Специалист по дрогата пред ученици: най-големият проблем при амфетамините е, че са прекалено много видове и изключително опасни

Изображение 1 от 3

    Обучението се проведе във всички профилирани и средни училища в областния град по инициатива на Превантивно-информационния център по наркотични вещества към община Смолян

    Превантивно-информационният център по наркотични вещества към община Смолян организира обучение на тема : „Ефективни мерки за превенция на зависимостите от наркотични вещества сред подрастващите в училище“. То се проведе във всички профилирани и средни училища в Смолян. Обучението бе насочено към учениците от 8-11 клас и включваше информационен панел, в който тийнейджърите се запознаха с опасностите свързани с употребата на наркотици. Фокус бе поставен върху новите синтетични дроги.

    Инициативата е част от превантивно-образователните програми на Превантивно-информационния център по наркотични вещества. Учениците бяха запознати с видовете наркотични вещества, тяхното влияние и дългосрочното отражение върху човешкия организъм.

    "Важно е да се работи с младите хора по проблема с употребата на наркотици. Докато преди години на пазара е имало няколко основни наркотични вещества, то днес химици създават нови и нови синтетични дроги", обясни д-р Иван Добринов и разказа на учениците за най-честите ефекти и рискове от употребата на различните видове наркотици.

    "Тийнейджърите в България употребяват предимно марихуана и амфетамини", коментира още д-р Добринов и обясни, че в момента най-големият проблем при амфетамините е, че са прекалено много видове и изключително опасни.

    Д-р Добринов разказа случки от неговата ежедневна работа, а при проведената дискусия учениците получиха отговор на много поставени от тях въпроси.

    Секретарят на община Смолян Момчил Николов, който е и председател на Общинския съвет по наркотични вещества благодари на Регионалното управление на образованието - Смолян и на всички училища за добрата организация и съдействието за провеждане на обученията.

    СмолянБГвести.нет

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини