Деца от детска градина в Смолян с първите играчки- дарения за връстници в Хитрино

    Деца от Обединена детска градина №6 „Зорница“ в Смолян днес дариха играчки, които ще бъдат изпратени за пострадалите им връстници от село Хитрино. Групата в предучилищна възраст „Синчец“ е съставена от най-малките членове на скаутската организация „Родопски скаут“ и с гордост носят името „бобърчета“. 25-те малчугани на възраст между 5 и 6г. бяха избрали и донесли във фоайето на ДНА в Смолян по една от любимите си играчки, за да ги изпратят за Хитрино.

    По-късно през деня родителите им ще донесат пакети с дрехи и други вещи, които също са предназначени за жителите на пострадалото от взривния погром село.

    Директорката на детското заведение Радостина Кирилова обясни, че цялата група „Синчец“ участва в скаутското движение заедно с родителите си. Това е първото и единствено засега детско заведение в Смолян, в което има скаутска група, като идеята е скоро цялото градина да се включи в организацията. Така децата от най-ранна възраст се възпитават на ценности като съпричастност, взаимопомощ и хумамност, и се учат на полезни умения.

    Благотворителната акция стартира веднага след трагедията в Хитрино и е организирана от клуб „Родопски скаути“, по идея на Мая Узунова, член на УС. Организаторите призовават всеки гражданин, който желае да се включи в акцията, като пакетите ще се приемат всеки работен ден в ДНА в областния град от 9 до 17ч.

    Щиляна Чакърова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини