Американски полицаи застреляха невъоръжен пенсионер

Невъоръжен 73-годишен мъж, който отказал да извади ръце от джобовете си и да спре на място, е бил застрелян от полицаи в град Бейкърсфийлд, щата Калифорния.

Двама души, които срещнали пенсионера Франсиско Серна часове преди стрелбата, помислили, че той е въоръжен и се обадили на спешния телефон 911, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. 

Полицаи пристигнали да проверят случая. Един от тях, Рейгън Селман, произвел 7 изстрела срещу Серна, след като той отказал да извади ръце от джобовете си и въпреки предупрежденията продължил да върви срещу полицаите. 

Смъртта на възрастния мъж била установена още на място. У него не е било намерено оръжие. Семейството му заяви, че той е страдал от деменция.

В края на септември в калифорнийските градове Шарлът и Ел Кахон, както и в Тълса, Оклахома, полицаи простреляха смъртоносно чернокожи мъже, което предизвика протести срещу полицейския произвол на расова основа.

При стрелбата в град Ел Кахон бе установено, че убитият мъж също е бил невъоръжен, а полицаите са стреляли, тъй като той извадил нещо от джоба си и го насочил с две ръце към тях.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини