Затвор за румънци, ограбвали в Русенско като полицаи

Двама румънци, които извършили грабежи като се представяли за полицаи, са осъдени на затвор.

Двамата са сключили споразумение с прокуратурата, одобрено от Окръжния съд в Русе, съобщиха от Съдебната палата в крайдунавския град. 

Кристиан В. и Кристиан Д. са се признали за виновни, че на 4 юни тази година ограбили в Русе украинец, като му взели 400 долара. Ден по-късно бил обран и молдовец, от когото взели 400 евро.

Двамата живеели в Букурещ, не работели и имали нужда от пари. Решили, че с началото на туристическия сезон много чужденци минават през Румъния и България на път за курортите. 

Снабдили се с два автомобила с българска регистрация, осигурили лампа, наподобяваща полицейска, стоппалка, карти за "легитимиране" като полицейски служители, както и пистолет. 

И двата грабежа извършили по идентичен начин - спирали чуждестранни автомобили в Русе, представяли се за полицаи, питали дали се носят наркотици, оръжие или други забранени предмети, а след това искали от пътниците да им покажат парите и цигарите, които имат у себе си. 

В момента, в който чужденците показвали носените от тях банкноти, двамата бързо предприемали действия по грабежа. Веднага след това напускали страната и се връщали в Румъния. 

Кристиян В., който шофирал автомобила, е осъден на две години и половина затвор, а Кристиан Д., извършвал обирите, е с тригодишна ефективна присъда.

Източник: dir.bg

Коментари в сайта

Последни новини