Бербо: Не вярвах, че Ицо ще ме награди, той ми пожела Златната топка

Щастлив съм и се надявам догодина по същото време пак да се видим, заяви Митко, който стана за пети път №1 у нас и се изравни с Камата Малко след 21 часа на 27 декември Димитър Бербатов получи наградата си за Футболист на 2008 година в България. Легендата на родния футбол Христо Стоичков излезе на сцената, за да прегърне Митко и да му връчи отличието в 48-ото издание на класацията. Двамата са печелили приза по 5 пъти.

"Не знам дали съм по-добър от Стоичков, но щом съм го изравнил по този показател значи и в мен има нещо. Ние водим джентълментски спор", каза Митко, който веднага след церемонията се връща в Англия, където на 29 декември му предстои мач с Манчестър Юнайтед срещу Мидълзбро.

"Много съм радостен и доволен, че той ми даде приза, не вярвах, че ще го стори. На сцената ми пожела да спечеля другата "Златна топка" - на "Франс футбол". И аз наистина повече ще се радвам на нея", каза нападателят на Манчестър Юнайтед, който спечели анкетата с 283 точки.

"Благодаря на всички, които гласуваха за мен. Щастлив съм и се надявам догодина по същото време пак да се видим", заяви още щастливият Бербо, който по този начин подсказа, че ще се стреми и през 2009-а да е №1 у нас.

Втори и трети след звездата на Манчестър Юнайтед останаха Георги Петков (162 точки) и Благо Георгиев (122 точки).

Стоичков така и не обели дума пред журналистите, както преди началото на церемонията, така и след нейния край.

Георги Петков бе определен за най-добрия вратар в България, като стражът на Лески изпревари Ивайло Петров и Марио Кирев. Наградата за най-добър защитник грабна Кирил Котев (ЦСКА), койо изпревари Юсеф Рабех и Александър Тунчев.

Халф № 1 на България за 2008 г. стана Александър Александров-Кривия (Алекс) от Черно море, който бе предпочетен в конкуренцията на Благой Георгиев и Тодор Янчев от ЦСКА.

Най-добър нападател стана Георги Иванов-Гонзо от Левски, който събра 36 гласа, само 3 повече от Мирослав Манолов от Черно море. Трети остана Ивелин Попов от Литекс. Гонзо обаче не уважи церемонията, тъй като е в чужбина.

За най-прогресиращ млад футболист бе определен Павел Виданов от ЦСКА, който изпревари Галин Иванов от Славия и Иван Иванов от ЦСКА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини