Радан Кънев: Имаме нов десен политически проект

Лидерът на ДСБ призова за нов десен проект извън управлението. РБ в досегашния си вид е доказано неработеща политическа формула, посочи Радан Кънев.


"Това управление се срина пред очите ни. Няма да водим преговори. Вчерашният първи тур произвежда една политическа криза", каза Радан Кънев по Би Ти Ви. Според него, за да се излезе от нея, трябва да има силна дясна алтернатива.

Изтича споразумението на Реформаторския блок. Ако колегите искат да подписват споразумение, ние няма да отидем на изпълнителния съвет днес. Имаме различен път. Имаме нов политически проект, каза Кънев.

Политическата майка на ген. Румен Радев е Корнелия Нинова, затова не търсете симпатия и подкрепа. Така Радан Кънев отговори на въпрос дали неговата партия ще подкрепи Радев. 
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов вече каментира след първите резултати от вота, че ДСБ са минали към "фронта БСП, ДПС".

Пред очите ни се разпада ГЕРБ – Томислав Дончев говори едно в едната телевизия, Владислав Горанов и Лиляна Павлова, ДПС крилото в ГЕРБ, не дават властта, карат се с него през студията. Бойко Борисов не може да си намери една изгладена риза, дава пресконференция по пуловерче… Ще допуснем ли това пространство да бъде заедно от националисти и популисти? Този въпрос зададе лидерът на ДСБ. 

Според Кънев, ДПС вече е „ента политическа сила” и не е от значение за балотажа. По-важни са процентите на националистите и най-вече тези на Веселин Марешки.

С уговорката, че двамата имат различия по геополитическите въпроси, лидерът на ДСБ коментира, че бизнесменът е провел една стойностна кампания, а избирателите му са хората, „които щяха да гласуват за Трайчо Трайков, ако министрите от РБ не бяха допуснали Бойко Борисов да им набие шамарите един петък в средата на кампанията”.

Радан Кънев смята, че бюлетина за Веселин Марешки са пуснали хора с образование и бизнес, които са дълбоко разгневени от корупцията. По думите му РБ са изтървали шанса да получат протестния вот: 
„Никой не разбра дали гласуваме Меглена Кунева да остане в правителството, или Трайчо Трайков да стане президент”.

Лидерът на ДСБ благодари на останалите партии от блока за свършената работа на терен, но отбеляза, че НПСД на Касим Дал са работели за Цецка Цачева.

РБ в досегашния си вид е доказано неработеща политическа формула – политически разкрачена и с противоречиви позиции по всички въпроси”, заяви още Кънев.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини