Божо Кравата проговори: Митьо Очите организира престрелката!

Това беше престрелка, въоръжено нападение, организирано от Димитър Желязков. Той беше и с бронежилетка. Не е било атака срещу него. Това каза Божидар Георгиев (Божо Кравата) - основният заподозрян за стрелбата с участието на Митьо Очите в Слънчев бряг. Мъжът бе издирван близо четири месеца от "Интерпол". Вчера малко преди 15 часа той се появи в полицията във Велико Търново.

"Тези месеци минаха като абсолютен филм. Много странно. Не мога да възприема нещата, не мога да възприема, че аз съм най-голямото зло. Опитвах се по някакъв начин да успокоя близките си", обясни той пред bTV.

За деня на стрелбата Божидар разказа: "Започна някъде около обяд. Обаждания от Терзийски, че е търсен контакт с него. Широков, който искаше да направим среща, за да се изяснят неща с датски оператор. Вечерта се бях излегнал на сепарето на дъното на ресторанта. До последно мислех, че ще говоря с Широков (бизнесменът и общински съветник в Поморие Христо Широков – бел.ред.) заради проблем с туроператор, а не с Желязков. Още с влизането си в ресторанта Митьо Очите започна да крещи: "Вие на мутри ли ще ми се правите, сега ще видите какво ще ви правя".

След това Желязков замахнал да го удари, но не с голяма сила, за да изгуби съзнание. "След това му казах: "Какво правиш, седни да говорим". Чуха се изстрели, бях на земята. Това беше престрелка, въоръжено нападение организирано от Димитър Желязков. Явно са очаквали да лежа на земята, докато ме пребият", сподели още Божо Кравата.

По думите му той няма представа за какво е била престрелката и е категоричен, че Желязков или негови хора не са му искали пари за "такса спокойствие".

"Имах единственото нещастие да се сблъскам с него по случая с туроператора", добави той и обясни, че не е лидер на престъпна група, а "лидер на група в кухнята на ресторанта". Въпреки че по документи се води помощник-готвач.

"Трябва да попитаме полицията кой взриви колата на приятелката ми. Аз вярвам в моята невинност. Искам да поема отговорност към семейството ми, опитах се от дистанция, но явно не може. Все още не съм си виждал детето", добави Божидар Георгиев.  

Източник: http://www.dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини