Парламентът утре се събира на извънредно заседание

Изпълняващият длъжността председател на Народното събрание Димитър Главчев насрочи извънредно заседание на парламента за утре - ден, след като депутатите си гласуваха ваканция от един месец до изборите.

Още вчера, след като сами си гласуваха ваканцията, парламентарните групи една по една дадоха изявления как искат да работят и не са съгласни с ваканцията. А лидерът на ДСБ Радан Кънев призова премиерът Бойко Борисов по право да свика Народното събрание и "да си събере гербаджиите". БСП и ДПС пък събраха подписи за отмяна на ваканцията и свикване на парламента на извънредно заседание.

Дали по заръка на премиера или не, 24 часа след скандалното решение Главчев свиква депутатите утре да са на работа точнов 9 часа, с три точки. Първата точка в дневния ред на депутатите е отмяна на ваканцията - "Проект на решение за отмяна на Решение на Народното събрание от 12.10.2016 г. за работата на НС през октомври и ноември 2016 г.". 

Вносители на проекта са народните представители Корнелия Нинова, Мустафа Карадайъ, Ангел Найденов и Жельо Бойчев.

Втора точка от дневния ред на депутатите предвижда разглеждане на Проект за решение във връзка с Всеобхватното икономическо и търговско споразумение между Канада, от една страна, и ЕС и неговите държави членки, от друга страна - визите за Канада. А трета точка от програмата на извънредното заседание предвижда провеждането на парламентарен контрол.

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта

Последни новини