Тази малка пианистка ще ви изуми (видео)

Спор няма - това детенце прави нещо изумително. Малката пианистка според едни е тригодишна, според други - на четири. Във видеото виждаме, че чете и нотите на съвсем не детското произведение, което изпълнява майсторски и с ентусиазъм. Когато видим такова невръстно създание, изпитваме радост и възхищение, а думичката, която идва сама е гений. И огромен брой хора са написали в социалните мрежи именно тази думичка в комбинация с още - сладка, изумителна, забележителна, възхитителна - все суперлативи. Писали са спомените си за времето, когато са учили да свирят на някой музикален инструмент. Прогнозирали са, че някой ден това дете ще стане виртуозен концертитащ музикант. Писали за таланта въобще и че това не нещо, което идва с учене и упражнения.

Никой не е изписал името на гениалната малка пианистка. Нито кога и къде е заснето видеото. В опити да откриете нещо по този въпрос може да попаднете на още малки гении - пианисти и цигулари. Някои от тях са вече пораснали и уменията им са още по-впечатляващи, но не и възрастта. Просто е шокиращо някой на три (или 4) години да свири така и да чете ноти.

Видеото съществува в десетки копия, няколко от тях гледани над 20 милиона пъти. Без да се знае името на детето, без уважение към личността му. "Каквото и умение да имате, винаги има поне едно китайско дете, което е по-добро в това", пише един от потребителите в YouTube. Но от коментарите поне може да се разбере кое е красивото произведение, което малката изпълнява - Sonatina in D Major Opus 36, No 6: Allegro con spirito на Музио Клементи. Единствено по него става възможно да се отрие коя е малката изпълнителка. Жестоко нещо са социалните мрежи и стремежът към популярност. В случая мнозина са спечелили лайкове и споделяния, но не и оригиналното видео или изпълнителката...

Порадвайте се на това изключително изпълнение на петгодишната Анкe Чен! Тя е родена на 1 януари 2011 год. и учи пиано от 11 януари 2015 год. с преподавателя Джан Фън от музикалната консерватовия на Тянжин. В оригиналния ѝ канал има още много нейни изпълнения на Бетховен, Моцарт, Бах и Чайковски.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Тт
    тт
    0 0
    11:56, 6 окт 2016
    Прекрасно създание! ДЕТЕ ГОСПОДНЕ ! Да е жива и много,много здрава! Пътят ѝ е ясен.
Последни новини