Жена на годината

За трета поредна година списание GRAZIA проведе своя конкурс "Жена на годината 2008". По традиция целта на списанието беше да отличи най-добрите в 11 основни категории. Във всяка категория GRAZIA номинира по 5 участнички.

Критерият на списанието беше базиран на адекватността на дамите в пространството и заслугите им към обществения живот през последната година. Победителките бяха определелени чрез гласуване от читателите на GRAZIA (със смс и в Интернет) и получиха специална статуетка по време на престижна церемония на 7 декември 2008 г. в зала Rainbow Plaza.

Тази година победителка в категория "Мода-лица" стана красавицата Ирена Милянкова от агенция Visages, а при "Мода-дизайнери" бяха отличени Теди и Цвети от Shopacholic Therapy, които получиха статуетката си лично от известния моден експерт професор Любо Стойков.

В категория "Сцена-актриси" признанието на читателите, връчено лично от актьора Димитър Рачков, се падна на талантливата Александра Сърчаджиева.

Фаворитка в "Сцена-музика" се оказа попфолк примата Анелия, а наградата й беше връчена от още по-гласовитият Любо, който изпълни един от последните си хитове на живо в залата.

В спортната категория "златен медал" спечели Румяна Нейкова, а заслужено на врата й го "окичи" шампионът Йордан Йовчев. На територията на "Изкуството" Вежди Рашидов награди Нешка Робева, а нейната трупа "Нешанъл Арт" откри и закри церемонията с два атрактивни танца.

В категория "Тв шоу" най-чаровна се оказа водещата на "Господари на ефира" по Нова телевизия Мария Игнатова, наградена от новинара Косьо Филипов, а в "Тв публицистика" призът отнесе синеоката новинирка от bTV Гена Трайкова. Наградата и бе връчена от медийния експерт Гого Лозанов.

Като бизнес дама на годината беше отличена управителката на "Валмарк" - Десислава Райчинова-Митева, а на ринга на политиката категоричното първенство се падна на Надежда Михайлова. В най-хуманитарната от всички категории - "Общество" първенец стана Евгения Адърска - председател на Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания. Наградата й беше връчена лично от посланика на Италия у нас - негово превъзходителство Стефано Бенацо.

Тази година кулминация на церемонията бяха наградите за "Смелост", които списание GRAZIA присъди на няколко заслужили българки-олимпийки златни медалистки (от 1988 година насам).

Със статуетка от церемонията си тръгнаха Йорданка Донкова, лека атлетика, Сеул 1988, Ваня Гешева, гребане, Сеул 1988, Таня Богомилова, плуване, Сеул 1988, председателя на БОК Стефка Костадинова, скок на височина, Атланта 1996, Екатерина Дафовска, Нагано 1998, Мария Гроздева, спортна стрелба, Сидни 2000, Тереза Маринова, троен скок, Сидни 2000, Румяна Нейкова, гребане, Пекин 2008, Иванка Колева, параолимпийски игри, Сидни 2000. За да почете гордите ни олимпийки и да им връчи статуетките, на сцената се качи главната редакторка на списание Grazia Поля Александрова.

Бяха връчени и няколко специални награди.

"Работещи майки" на годината станаха водещите на предването "Часът на мама" - Ива и Богдана. С приза ги зарадва "бащата на годината" Тити Папазов.

За "Креативност" беше отличена шефката на рекламна агенцияа Ogilvy & Mather Екатерина Тупарева . Наградата за "Хуманност" отнесоха Мария Методиева, Иванка Иванова, Елица Маркова, Ася Кавръкова - програмни директори на ОТВОРЕНО ОБЩЕСТВО.

За "Първа дама" беше обявена Царицата на родния поп Лили Иванова, а честта да я удостои с приза се падна на един от най-изявените джентълмени на републиката - Орлин Горанов.

Самата церемония, чийто патрон отново е Еврокомисарят по защита на потребителите г-жа Меглена Кунева, се проведе под мотото "GRAZIA за повече златни медали", като значението на това изречение може да се приема както буквално - повече медали на олимпиадата в Лондон през 2012, а защо не и на зимните игри във Ванкувър през 2010, така и символично - повечете медали в живота, любовта и кариерата. Както и умението да носиш тези медали с достойнство и грация.

Церемонията "Жена на годината" ще бъде излъчена в ефира на Нова телевизия на 28 декември 2008 г.

През 2009 г. списание GRAZIA ще обвърже директно модата със спорта и това ясно ще проличи още в януарския брой на списанието, където ще бъде публикувана специална сесия с победителките от "Жена на годината 2008" и интервюта с тях, в които те, независимо от експертизата си и публичния си имидж, ще застанат зад каузата "За повече златни медали!"

Източник: yellow.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини