Разстреляли Митко Фитнеса заради 200 000 лв. дългове

Изчезналият мистериозно пернишки бандит Митко Фитнеса беше открит екзекутиран с дупка в тила, откъсната глава и без ръце и крака. На ужасяващата находка се натъкнали ловци в неделя, докато търсели дивеч в Конявската планина над село Драгомирово. Основната версия е, че 37-годишният Димитър Евтимов е убит заради дългове в размер на 200 000 лв., издадоха високопоставени източници от МВР, цитирани от „Телеграф”. „Мите Фитнеса е бил убит с един изстрел в главата отзад. Диви животни обаче са го разкъсали. Трупът буквално беше на части, събирали сме го част по част”, коментират пернишки криминалисти.

Митко Фитнеса изчезна мистериозно преди месец. Тогава сигнал в полицията подала жената, с която живеел на семейни начала. Ченгетата дълго време търсеха следи от бандита, но без резултат. В неделя сутринта на тел. 112 бил получен сигнал от ловци, които обяснили, ч са открили човешка глава и малка част от гръден кош в гората. Разследващите успели да намерят всички крайници на Фитнеса, а в района се натъкнали и на крадена кола с гепени табели, с която се предполага, че е бил откаран до мястото на екзекуцията.

Първоначално се смяташе, че Евтимов е инсценирал отвличането си, тъй като завлякъл цял Перник и половин София с пари. „Взимал е между 3 и 5000 лв. от човек, но има и хора, изгорели с много по-големи суми. Напоследък бизнесът му не вървеше, дори търсеше купувачи на къщата си, коментираха разследващи. Целият криминален контингент на Перник е привикан на разпит в пернишката полиция. Причината е, че от всички Фитнеса е взимал пари, а после забравял да ги върне.

„Много хора ще черпят, че го няма. Въпреки че държеше фитнес и няколко заведения чрез подставени лица, беше жестоко закъсал. Убеждаваше дори приятелката си да продадат и нейната къща, за да има уж пари за бизнес, но тя му отказа”, коментираха приятели на убития. Схемата, по която действал, била следната. Взимал пари назаем, след това изчезва, Когато го натиснели да ги върне, взимал от други кредитори и така въртял огромни суми. Лъжел, че ще продава имот или лека кола, но винаги потъвал вдън земя. Криминалисти допускат, че някой от кредиторите не е издържал и затова е предприел крутите мерки. „Принципът на тези криминални типове е убий един, ще прежалиш дълга, но после ще започнат да се издължават, за да не получат и те куршум в главата”, смятат ченгетата.

Източник: 24часа

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини