МВнР: Не разчитайте на кораби в Гърция от 22 до 25 септември

Министерството на външните работи предупреди, че достъпът на туристи до гръцките острови ще бъде затруднен от утре до 25 септември поради стачка.

Периодът съвпада с почивни дни в България, които мнозина биха искали да използват за кратка екскурзия.

В съобщение, публикувано на сайта на ведомството се казва:

Общогръцката морска федерация е обявила общи стачни действия на моряците в периода от 06.00 ч на 22 септември до 06.00 ч на 24 септември 2016 г.Стачката ще обхване всички видове кораби, включително фериботния транспорт, които ще останат блокирани в пристанищата.

Подобни стачни действия ще създадат сериозни затруднения за българските туристи, желаещи да посетят гръцките острови, както и за товарните автомобили, ползващи фериботен превоз, в периода 22-25 септември 2016 г.

При необходимост българските граждани могат да се обръщат за съдействие към дипломатическите и консулски представителства на България в Гърция.

Управата на област Източна Тракия и Македония обаче уведоми, че фериботните връзкиКавала-Керамоти-Тасос и Александруполис-Самотраки ще се осъществяват редовнопрез целия септември, без да бъдат повлияни от никакви евентуални протестни действия. Това съобщи БТА, като се позова на съобщение на отдела по печата и комуникациите на посолството на Гърция у нас.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини