ТОП 10 на най-ужасните филми за 2008 година

Това са филмите, които чистосърдечно съжалявате, че сте гледали, или ако още не сте ги гледали, не си правете труда, няма да ви харесат, освен ако не сте с мазохистични филмови нагласи.
Подредбата от най-малко лош към най-лош филм е направена от New York Post, а класацията с право е озаглавена "Топ 10 на най-кофти филмите за 2008 г."

Сред очевидните "късметлии" са филми като безинтересната и повърхностно предсказуема комедийка с участието на Камерън Диас и Аштън Къчър "Да си остане във Вегас".

Ненадминат от "конкурентите" си е и филмът "Луди пари" с Куин Латифа, Кейти Холмс и Даян Кийтън.

Но безспорните овации за най-ужасен филм обира блудкавата комедия "Гуруто на любовта" на Майк Майерс. Чудим се кой е по-виновен за колосалния неуспех на лентата...Майк или Джесика Алба - така или иначе залогът не е голям, но се обзалагаме, че вината е на Джесика.

Ето я и окончателната срамна подредба на филмите:

10. "Чихуахуа от Бевърли Хилс".

Комедията разказва за богато куче, което се загубва в Мексико, но този безсмислен сюжет не привлича интереса дори на децата. Филмът на "Дисни" за пореден път експлоатира идеята за говорещи животни, но проблемът произтича от факта, че дори да си животно, когато говориш, трябва и да казваш нещо.

ВИЖТЕ ТРЕЙЛЪРА ТУК.

Дрю Баримор и Джордж Лопез озвучават калифорнийските четирикраки приятелчета, но усилията на двамaта актьори с нищо не подобряват лошия замисъл.

9. "Безумна защита"

Проблемът с този филм става болезнено очевиден още със споменаването на самото му заглавие. И можете да си спестите по-натъшно разочарование като не допуснете тази филмова "боза" до сетивата си. Обидно е дори да се пише за него. Повярвайте ми.

8. "Рамбо"

Никой няма нужда от поредния филм за "Рамбо" дори Слай Сталоун. Тесногръдият замисъл в конраст с широкоплещестия Силвестър съвсем ни обезкуражиха.

7. "Стилист от запаса"

Адам Сандлър е очарователен, но това в никакъв случай не ознавача, че сме склонни да изтърпим филма му.

Как ви звучи това: израелски войник от Специалните части, който мечтае да стане фризьор? Звучи като нещо, свързано с Адам Сандлър, но определно не звучи като филм, който ще гледате нали?

Няма да получите дори хумора, който очаквате от Адам, защото "смешните" реплики звучат подозрително познати - явно са почерпили идеи от вече изчерпани източници. И за да сме напълно изчерпателни, по-добре отидете на фризьор, отколко на кино!

ВИЖТЕ СЦЕНИ ОТ ФИЛМА ТУК.

6. "Бабилон А.Д."

Заслужава си "почетното" 6 място в класацията. Филмът дори не е представян на критиката, някой се е смилил на горките хора.

Главната роля е поверена в силните ръце на Вин Дизел, който обаче се представя слабо.

Приключенският екшън имаше проблеми и със самата си реализация - не само че надскочи бюджета си и се забави с излизането си с цели 6 месеца, но освен всичко има данни да сблъцъци на лична основа между Вин и режисъора Матю Касовиц.

ВИЖТЕ ТРЕЙЛЪРА.

5. "10 000 пр. н.е."

Този филм може да бъде определен като "филмът, който дори Природонаучният музей не би гледал".

В него ще видите множество специални ефекти, но липсата на автентичност е толкова втрещяваща, че няма как да запази добронамерената ви нагласа към филма.

4. "Да си остане във Вегас"

И ние се надявахме да си остане във Вегас, но за съжаление, този филм прави изключение.

Камрън и Аштън се женят след пиянска нощ, после печелят голяма сума пари в казино, и после се случват разни много интересни неща, които не искате да видите.

3. "Луди пари"

Добре де, как е възможно? С участието на три блестящи комедийни актриси като Куин Латифа, Кейти Холмс и Даян Кийтън...какво може да се обърка?

Всичко! Най-вече...че никой, отишъл да гледа комедия, не очаква, че няма да се смее. Дори не посмяхме да го догледаме до края.

2. "Красивата и грозната"

Красивата е Парис Хилтън, от което се подразбира, че няма да се види нещо смислено.

Няма да споменаваме сюжета, защото на Парис всичко, което й трябва е обектив и прожектори. Изглежда обаче хората са проявили щедрост, а някои може би благотоврителност, защото според Box Office класацията лигавото филмче е събрало 1,6 милиона долара.

1. "Гуруто на любовта"

Без конкуренция! Най-кофти филмът, който безапалационно оглавява класацията.

Майк Майерс в ролята на любовния гуру Питка - истински кошмар. Питка не е медената питка, а мъж с амбицията да стане най-великият любовен гуру на света.

С този филм Майк пропилява целия натрупан успех от предишните си комедии. "Остин Пауърс" е твърде висока летва и за Майк явно е непосилно да надскочи себе си втори път. Няма нищо лошо в това - нека си подскача.

Няма да забравим и "Шрек" - добре, че го има, за да отмие срама от "Гуруто на любовта".

Любовта може да е сляпа, но ние не сме и виждаме, че комедията не става за нищо друго, освен да оглавява класации като тази.

Легенди като Джъстин Тимбърлейк и Джесика Алба също не могат да "засенчат" с участието си неповторимия, зашеметяващ, „първия сред 10-те" най-най кофти филми за 2008 година.

Източник: yellow.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини