Смолянско момиче е сред 23-те златни отличници в България, утре връчват национален диплом на девойката

 Утре -11 август, на официална церемония ще бъде връчена националната диплома на ученичката от ГПЧЕ „Иван Вазов” в Смолян Петриела Бачева.

Девойката от 12 „а“ клас е удостоена с национална диплома след завършване на обучението си с пълен отличен успех през всички години на обучението си в езиковото училище, както и две пълни шестици на държавните зрелостни изпити – по БЕЛ и английски език. С тези резултати Петриела се нарежда сред 23-мата отличени в цялата страна.

Смолянското момиче не само е единствената ученичка с подобни резултати в Смолян, но и в цялата област. През 2011 г Петриела е приета в ГПЧЕ „Иван Вазов”- Смолян като лауреат от Националния кръг на олимпиада по БЕЛ, след което печели множество състезания, национални конкурси и олимпиади по английски, има големи достижения на олимпиадите по география и икономика.

През 2011 г тя става лауреат на Национален литературен конкурс на Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен, печели награди в конкурс за превод на английски език на Регионална библиотека „Николай Вранчев” – Смолян. Победител е в състезание „Любословие” през 2012 и 2014г., както и в конкурс на сдружение „10 книги” преди две години.

СмолянБГвести.нет

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини