Германската полиция обискира джамия

Германската полиция извърши обиск в джамия в град Хилдесхайм, свързана с групировката "Ислямска държава", и иззе доказателствени материали в подкрепа на плановете за забрана на организацията, съобщи вътрешното министерство в Берлин, цитирано от ДПА.

Освен джамията, чиято дейност се ръководи от немскоезичния "Ислямски кръг" (ДИК) в града, снощи бяха обискирани и апартаменти, принадлежащи на осем от членовете на ДИК, се казва в съобщение на властите в провинция Долна Саксония.

"ДИК в Хилдесхайм е национално гнездо на радикалните салафити", каза вътрешният министър на провинцията Борис Писториус, имайки предвид това ултраконсервативно движение за реформи в сунитския ислям.

"След многомесечна подготовка ние предприехме днес важна стъпка към забрана на организацията с извършените обиски", каза той за полицейската операция, в която участваха над 400 полицейски служители.

Властите имат доказателства, че в джамията се радикализират мюсюлмани, като биват насърчавани да отиват да се бият във военните зони, и че някои от посетителите на проповедите вече са напуснали Германия, за да се присъединят към терористични организации, включително "Ислямска държава" в Ирак и Сирия, отбелязва ДПА.
 

Източник: http://www.dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини