Догодина ще управляваме, обяви БСП

Българската стопанска камара (БСК) е разтревожена за състоянието на българското общество. Това обяви Сашо Дончев след среща на организацията с ръководството на БСП.

Ситуацията е силно тревожна, подчерта той. И двете страни са се обединили около липсата на справедливост, състоянието на икономиката и за тресавището от нормативи, както се изрази Дончев. Диалогът с левицата щял да продължи.

И Корнелия Нинова изтъкна, че това е само първата от поредица срещи.

Червените представили своите идеи за съставяне на национален план за развитие на България. Той трябва да е обективен и да е готов до края на годината.
Първият приоритет е икономиката според соцлидера. Други приоритети са образование, здравеопазване и чиста среда.

12 000 работници в страната не са получили заплати. Затова и червените са срещу шмекерите в бизнеса.

Законодателството е лобистко, обяви Нинова. То пречело на бизнеса да се развива. Социалистите настояват да се прави оценка на въздействието на законите, които приема Народното събрание.

В цялото ни общество има усещане за липса на справедливост, отчете Нинова. Около това са се обединили двете страни в днешната среща. Този път искаме да свършим работа, подчерта тя.

Всеки българин ще има възможност да се развива не защото има дядо владика, а заради качества, закани се Нинова.

Тя призова медиите да следят изявите на левицата и какво говори сега като опозиция, защото догодина червените щели да изпълняват обещанията си като управляващи.

Иначе Сашо Дончев се оплака от корупцията в енергетиката ни. В България няма свобода, в България няма свободна икономика, категоричен бе той. Създавали се закони според него които давали оръжия в ръцете на чиновниците, за да помагат на удобния бизнес.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини