Европа е важна за Honda

Едва ли някой е вярвал, че след претърпяното разочарование преди 3 години, когато продажбите на два автомобила на Honda в Европа се сринаха с над 60 процента, японският производител ще се откаже от Стария континент. През 2014 г. японците спряха да продават моделите CR-Z и Insight в Европа. Оказа се, че през 2013 г. са продадени едва 1242 коли Insight и само 695 хибрида CR-Z. Honda спира да предлага CR-Z и Insight в Европа.

През 2016 г. Honda залага на нов, подобрен в много отношения свой модел. Това е един доста интересен и уникален кросоувър HR-V. Освен че се предлага в две разновидности - с 1.5 I-VTEC бензинов двигател от 130 к.с. или оборудван с 1.6 I-DTEC дизелов двигател от 120 к.с., този джип притежава изключителни възможности като поведение на пътя, комфорт и сигурност на пътуването. Бензиновият джип може да бъде както с 6-степенна механична скоростна кутия, така и с безстепенна CVT автоматична трансмисия. И двата двигателя имат ECON режим и Старт-стоп система. Honda демонстрира, че Европа е важен пазар за нея, като уверява, че с новия кросоувър вредните емисии на въглероден двуокис са реално намалени до 104 грама на километър, отговарящи на категорията Евро 6.

Да споменем и техническите данни на Honda HR-V 2016. Както бензиновият, така и дизеловият HR-V могат да достигнат максимална скорост от 192 километра. Дизеловият ускорява съвсем малко по-бързо от бензиновия - 10 срещу 10,2 секунди, за да се достигнат заветните 100 километра в час. Дизелът е значително по-икономичен. В градски условия новият дизелов джип на Honda харчи 4,2 литра на 100 километра, докато при бензиновия HR-V разходът е 7 на сто в населени места. При извънградско шофиране дизеловият кросоувър харчи 3,8 на сто километра срещу 4,8 за бензиновия. Двата вида HR-V имат 4-цилиндров двигател. Работният обем на дизеловия е със 100 кубични сантиметра по-голям от този на бензиновия джип. 

Цените на Honda кросоувъра HR-V на българския пазар започват от около 39 хил. лева и достигат до 53 хиляди лева с ДДС. Разбира се, за всяка допълнителна екстра се доплаща. А в AVTOchastiONLINE24.bg всеки притежател на автомобил с маркатa Honda може в рамките на 24 часа да открие нова или употребявана резервна част за колата си, пък била тя и за най-новата марка на японците у нас - джипът HR-V.

Източник: perunik.com
Последни новини