Мики Маус стана на 80 години

Легендата на анимационното кино Мики Маус навърши 80 години. Според официалната версия рисуваната мишка се появява за първи път в анимационен филм на 18 ноември 1928 г. Анимационното филмче на Disney - "Steamboat Willie", където дебютира Мики Маус, е първата озвучена анимация. Лентата е първата анимация, която включва саундтрак, говор и звукови ефекти. През 1994 г. "Steamboat Willie" се класира на 13-о място в класацията на 50-те най-велики анимационни филми за всички времена.
Всъщност първата поява на Мики и Мини, неговата приятелка, е в анимационното филмче Plane Crazy на 15 май 1928 г. Серията е корежисирана от Уолт Дисни и Уб Айуъркс, като Айъуркс е и главният аниматор. Филмчето е създадено за 6 седмици. Plane Crazy не успява да впечатли критиците след първата си поява, а Дисни се проваля в опита си да намери дистрибутор. Въпреки обяснимото си разочарование, Уолт Дисни не се отказва от героя

Мики Маус е създаден от Уолт Дисни и Уб Айуъркс през 20-те години на миналия век първоначално като обикновен герой в комикси и анимационни филми. С течение на годините Мики Маус се превръща в един от най-разпознаваемите световни символи.

В някои от ранните филмчета Уолт Дисни сам озвучава Мики Маус.

В момента Мики Маус е един от най-популярните анимационни герои в света. Освен в рисувани филми, Мики Маус участва във видео и занимателни игри и има линия от детски играчки.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини