Според Соломон Паси връщането на казармата у нас е невъзможно

Закон за връщането на казармата у нас няма как да има, защото наборната армия е изключително скъпа и неефективна. Това каза бившият външен министър Соломон Паси относно предложението на „Патриотичния фронт“ за връщане на казармата.

„Военната професия е много отговорна. Можете ли да направите един закон за наборни пилоти на гражданската авиация?“, попита той. По неговите думи наборната служба е експериментирана в световната история, като я е имало дори в Римската империя.

Според него, ако искаме военният министър Николай Ненчев да защитава страната, трябва да му дадем добър бюджет и възможността да подбере най-добрите специалисти.

Относно мерките, които НАТО трябва да предприеме за справяне с тероризма, Паси коментира, че срещата на върха на организацията във Варшава е най-важната от 25 години.

Паси отбеляза, че има тактически и стратегически решения, които очакваме да се вземат във Варшава. Трябва да очакваме едно добре балансирано довъоръжаване на НАТО в Черно море, защото това има възспиращ ефект, каза той в ефира на "Тази сутрин" по bTV.

„НАТО има нужда да обедини своите сили. Това не трябва да е стратегия на агресия, а на баланса. НАТО е отбранителна структура, но трябва да може да отговори, ако бъде нападната“, подчерта бившият външен министър.

 „Когато в Черно море има 5 руски подводници, тогава не можеш да противопоставиш яхти. Трябва да има баланс. Ракетите се балансират с ракети. Ако искаш мир, готви се за война, ако искаш война, готви се за мир", припомни Паси римската поговорка.

По неговите думи виждаме една голяма необходимост от силно западно присъствие в Черно море. Според Паси най-добре би било да се създаде една българо-американска база край Варна.

 

Източник: http://www.actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Но
    нов гост
    1 0
    12:48, 8 юли 2016
    Като има армия,има и държава,за това предателите не желаят БА.
    Народ,който не храни своя армия,храни чужда.
    "бъгаро-американска база край Варна" и от кого ще ни пази тази армия?
Последни новини