44 млн. лева отпуска кабинетът за оградата на границата

Валери Симеонов се похвали, че е издействал още 44 млн. лева за довършването на оградата по границата с Турция. 

Решението за отпускането на средствата е взето на заседанието на Министерския съвет, а съпредседателят на Патриотичния фронт даде брифинг в парламента, на който благодари на премиера Бойко Борисов, на финансовия министър Владислав Горанов и на вътрешния министър Румяна Бъчварова за отпуснатите пари. 

Той подчерта, че до решението за отпускането на парите се е стигнало, след като е разговарял с представители на кабинета, които осъзнавали важността на начинанието, затова "в дух на честност и коректност е редно народните представители да изкажат благодарността си". 

Общата дължина на новоизграждащата се ограда е 270 км, като целта на съоръжението е преминаването на хора през границата да става само през контролно-пропускателните пунктове. 

"Осъзнавайки отговорността на страната ни като външна граница на ЕС, един от ангажиментите, които пое в предизборната си програма и при влизането си в парламента коалиция „Патриотичен фронт“, бе точно изграждането на защитното съоръжение по южната граница на България", допълни Валери СИмеонов.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини