Стартира полицейска акция за опазване децата на пътя през ваканцията

 От 15 юни до 31 август 2016 г., ОД МВР – Смолян организира провеждането на акция на полицията “ВАКАНЦИЯ! ДА ПАЗИМ ЖИВОТА НА ДЕЦАТА НА ПЪТЯ!”, насочена към ограничаване на причините и условията за възникване на пътнотранспортни произшествия с пострадали или загинали деца през лятната ваканция.

За реализацията на акцията в периода 10 – 30 юни 2016 г. ще се проведат специализирани полицейски операции в дните, в които са планирани ученически празненства за края на учебната година.

През месеците юли и август са планирани минимум по една специализирана полицейска операция, насочена към неправилно движение на пешеходци, велосипедисти и водачи на други двуколесни превозни средства, в т.ч. и деца, и контрол над използването на детски обезопасителни системи и обезопасителни колани.

Според данните на сектор “Пътна полиция”, пътнотранспортният травматизъм с деца до 17 годишна възраст на територията на ОД МВР – Смолян през периода от 01.06.2015 г. до 30.09.2015 г. на територията на областта при ПТП са пострадали 10 деца и юноши до 17 години. От тях 4 деца до 6 години са били ранени, толкова са и пострадалите на възраст между 15 и 17 години. За щастие, през отчетният период няма загинал участник в движението под 18 години.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини