Най-голямата музикална легенда според MTV

На 6-ти ноември в Ливърпул се състоя церемонията по връчването на европейските музикални наградите на MTV.

Сър Пол Маккартни получи новоучредената награда "Ultimate Legend" ("Най-висша легенда"). По думите на организаторите Маккартни се явява един от най-влиятелните артисти на световната музикална сцена, с чиито песни е израснало не едно поколение музиканти.
Наградата му беше връчена от вокалиста на U2 ирландеца Боно, който изрази съжаление, че Бийтълсите не са се родили в Дъблин. Боно нарече Пол автор на "безсмъртни произведения" и е единствен от събралите се на церемонията, който не следва да се бои от забрава.

Последните думи на Боно предизвикаха леко смущение в останалите присъстващи в залата музиканти.

При получаването на наградата Маккартни поблагодари на своите приятели и близки, на останалите членове на Бийтълс и се обърна с благодарност към всички американци, които са гласували за Барак Обама.

Песнта на Пинк "So What" получи наградата за най-запомняща се композиция.

Най-добра концертна група на годината стана Tokio Hotel, които изпревариха конкурентите си в номинацията група Металиса.

С две награди беше отличена калифорнийската емо-рок група 30 Seconds to Mars, които си тръгнаха с премиите за "Най-добра рок група" и "Най-добър видеоклип".

В две категории триумфира и Бритни Спиърс - "Blackout" беше избран за "Най-добър албум", а тя самата "Най-добра певица".

Най-добра дебютантка е Кати Пери, а "Най-добър певец на всички времена" стана Рик Астли.

Турчинът Амре Айдин беше избран за "Най-добър европейски изпълнител".

В категорията "Избор на музикантите" победи американският рапър Лил Уейн.

Най-коментираните и считани за фаворити изпълнители Дъфи (Duffy) и група Coldplay си тръгнаха без нито една награда, въпреки че имаха по три номинации.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини