Най-печелившият PR

Начинанията на знаменитости като Бионсе Ноулс, Кристина Агилера и Шон "Диди" Кумс, чиито цели са били да убедят младите хора да гласуват, дават резултати, предаде Ройтерс, позовавайки се на резултатите от изследване на американски специалисти.

"Знаменитостите притежават силата да убеждават", пишат авторите на изследването от университета на Вашингтон.

Данните от проучването, направено сред 305 студенти в учебното заведение, показват, че подкрепата, която звездите от шоубизнеса дават на кандидатите за президент, прави младите по-ангажирани със социалните въпроси.

Настоящето изследване противоречи на предишни проучвания, според които знаменитостите не са в състояние да активират младите и да ги накарат да гласуват.

На изборите за президент на САЩ на 4 ноември право на глас ще имат 44 милиона млади хора на възраст между 18 и 29 години.

Тази година в кампаниите, чиято цел бе да окуражат избирателите да гласуват, се включиха Джесика Алба, Леонардо ди Каприо, Холи Бери, Дженифър Анистън, Аштън Къчър, Ева Лонгория и Дъстин Хофман.

Кандидатът за президент на Демократическата партия Барбак Обама се радва на огромна подкрепа от страна на известните личности в САЩ.

В дългия списък в негова подкрема можем да намерим имената на Анджелина Джоли, Джордж Клуни, Мадона, Антонио Бандерас и много други.
Източник: club.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини