Злоупотреби за 9 млн.лв. по две европрограми

Прокурско-полицейска акция установи нови злоупотреби по европрограмите САПАРД и Леонардо да Винчи на стойност около девет милиона лева.
На 16 - 17 и 20 октомври екип от прокурори, разследващи полицаи, експерти и полицейски служители от Специализираното звено за противодействие на престъпленията против финансовата система на ЕС към прокуратурата проведоха проверки в София, Пловдив, Стара Загора, Ямбол, Белоградчик, Гоце Делчев и Силистра на общо 16 адреса.

Извършени са огледи, обиски, изземвания от фирмени офиси, работни и жилищни помещения, разпити на свидетели с цел събиране на доказателства по водени четири досъдебни производства за злоупотреби със средства на ЕС чрез нарушаване на процедури от страна на бенефициенти, посредници, чиновници по споменатите програми.

Припомняме програма "Леонардо да Винчи II" подкрепя активно политиката за обучение през целия живот, иновативните подходи за такова обучение, транснационалните инициативи за насърчаване придобиването и развиването на познания, способности и умения, водещи до успешна интеграция в професионалния живот и до мобилност на пазара на труда.

Тя обръща специално внимание на мобилността на работната сила.

Целта е за целия период на действие на програмата около 250 000, предимно млади хора, да повишат професионалния си опит чрез практика в други страни, което е двойно повече, сравнено с първата фаза на програмата.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини