Пуснаха финансиста на Маргините срещу 10 000 лв.

Софийският градски съд (СГС) наложи мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 10 000 лева на Иван Иванов, сочен за финансист на братята Красимир и Николай Маринови, по-известни като Маргините.

Иван Иванов бе задържан на 17 октомври при спецоперация в София. Заедно с него оттогава в ареста е и 54-годишната Милена Василева. За нея съдът постанови да бъде освободена от ареста без мярка за неотклонение.

На 17 октомври заедно с тях на разпит бе и близък до двамата братя Маринови мъж – Христо Халваджиев-Халвата.

Прокуратурата е повдигнала обвинение срещу Иван Иванов и Милена Василева за организирана престъпна група и данъчни престъпления.

При претърсване в офиса на Иван Иванов бяха иззети пари на стойност около 120 000 лева.

Решението на съда може да бъде обжалвано или протестирано пред Софийския апелативен съд.


На 17 октомври Софийска градска прокуратура /СГП/ повдигна обвинение на Иван Христов Иванов и Милена Иванова Василева за престъпления по чл. 321, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2 от НК – участие в организирана престъпна група и по чл. 255, ал. 3, вр. ал. 1, т. 2, т. 6 и т. 7, вр. чл. 20, ал. 4 от НК. – данъчни престъпления.

Николай и Красимир Маринови са подсъдими по дело за организиране на убийство, но миналата година съдът ги освободи заради заболявания срещу парична гаранция от 20 000 лева.

Маргините, Иво Карагеоргиев, Светлин Карагеоргиев, Бисер Илиев, Стефан Рангелов и Веселин Тошев са обвинени, че са подготвяли покушения срещу генерала от запаса от МВР Любен Гоцев, убитият Иван Тодоров - Доктора и покойния бивш шеф на "Химимпорт" и близък до ТИМ Никола Дамянов.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини