Уейн Уанг пуска новия си филм безплатно в интернет

Режисьорът Уейн Уанг пуска премиерно новия си филм "Принцесата на Небраска" в сайт за видео разпространение, съобщи Асошиейтед прес.

Филмът може да бъде видян безплатно в YouTube Screening Room. Уанг, заснел филмите "Дим" и "Китайска кутия", е сред най-изявените режисьори, опитали се да предложат свои филми за безплатно гледане онлайн.

Докато това е често срещана практика в музикалната индустрия, безплатното гледане на филми в интернет обикновено е незаконно.

Миналия месец Майкъл Мур предложи своята документална лента "Slacker Uprising" за безплатно гледане онлайн или сваляне от интернет.

"Всичко стана случайно, но понякога тези случайности са от полза", заяви Уейн Уанг по телефона от Сингапур, където се е заел с промоцията на "Принцесата на Небраска" и на друг свой филм - "Хиляда години молитви".

59-годишният хонконгски режисьор повече от 25 години редува заснемане на филми в Китай с правене на холивудски продукции.

През 1985 г. той привлича вниманието с втория си филм "Dim Sum: A Little Bit of Heart", а след това и с филмите си "Петзвезден романс" от 2002 г. и "Последната почивка" ("Last Holiday") от 2006 г.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини