Кризата удари и платената любов

Потреблението на платена любов от началото на финансовата криза е намаляло с около 30–40%.
В Испания от кризата пострада и най-старата професия. Според испанската Асоциация на собствениците на публични домове испанците харчат около 50 милиона евро на ден за секс услуги, съобщи bTV.

Данните обаче показват, че потреблението на платена любов от началото на финансовата криза е намаляло с около 30 - 40 процента. И въпреки отлива на клиенти в последния месец обаче, броят на проституиращите жени се увеличава.

"Проституцията не е хубава професия, но в повечето случаи жените са свободни да решават дали да я практикуват, защото в крайна сметка това носи добри доходи. Затова от началото на кризата все повече жени излизат на улицата", заяви Хосе Луис Роберто, адвокат и собственик на публичен дом.

"Испанските проститутки отново се появяват на пазара. Тези, които са се отказали от професията, се връщат отново, защото виждате - ипотеките и другите разходи остават високи", обясни и рецепционистка в публичен дом.

Данните показват и спад в цените на услугите, тъй като предлагането се е увеличило. Въпреки това жриците на любовта ще останат в професията, защото според тях, мъжете винаги намират средства за тези забавления. По неофициални данни в Испания работят около 300 000 проститутки.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини