Откриха формулата на идеалния душ

Екипът на невропсихолога д-р Дейвид Люис от компанията Mindlab International е съставил математическа формула на идеалния душ по поръчка на производителя "Мира шауърс" със седалище в Челтнам, съобщи в. "Индипендънт".

При изготвянето на формулата учените са взели предвид няколко основни особености на душа - от силата на струята и времето, прекарано под нея, до тревогата, че горещата вода може да спре и опасението, че някой може да влезе в банята.

За целта на изследването си експертите са анкетирали 1000 души във Великобритания. Всяко отделно вземане на душ е било оценено по скала от 1 до 100. При оценка от 85 до 100 душът се смята за идеален.

Д-р Люис казва, че оптималният душ, който съчетава температурата на водата, силата на струята и времето, прекарано под душа, влияе благотворно на психиката и прекрасно отпуска тялото. При това в мозъка се отделят ендорфини, които повишават енергията и подобряват настроението.

Идеалният душ създава приятни усещания, защото всеки квадратен инч от кожата съдържа 1000 нервни окончания. Допълнителна полза осигуряват създадените по време на душа отрицателни йони. Те също повишават настроението, потискат стреса, отмиват фрустрациите и премахват мускулното напрежение.

Mindlab International се е специализирала в приложението на неврофизиологията и невропсихологията в изследването на потребителското поведение и взимането на решения. БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини