11 000 казаха „не“ на рака на гърдата

Над три хиляди души казаха „не" на рака на гърдата в София в ежегодния поход срещу болестта, организиран от Ейвън, на който Tialoto.bg беше медиен партньор.
В още 20 български града по същото време имаше информационни кампании за болестта.
Едни от най-известните български жени също взеха участие в кампанията, чиято основна цел е да обясни на колкото се може повече жени, че ракът на гърдата е лечим, ако се открие навреме.
Ние също не спираме да ви го повтаряме, така че ви остава само да си назначите профилактичен преглед при мамолог, за да сте сте спокойни, че сте направили едно от най-добрите неща за здравето си.
А като говорим за мамолог, другата цел на кампанията е да събере пари за фунционирането на няколко мобилни мамографа, които да работят в райони на България, в които няма качествена лекарска помощ.
Само в деня на похода бяха събрани над 4 хиляди лева, които също ще бъдат използвани за осигуряването на работата на мамографите в нови райони на страната.
Тази година организаторите осигуряват и три хиляди прегледа на жени в неравностойно положение в София – толкова, колкото бяха участниците в похода.
Световното лице на кампанията е Рийз Уидърспуун.
Източник: tialoto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини