"Дзифт" с три награди от "Златната ракла"

Три награди спечели българският филм "Дзифт" на 34-тото издание на Международния телевизионен фестивал "Златната ракла", който се закрива тази вечер в Пловдив.

Режисьорът Явор Гърдев беше удостоен с приз на фондацията "Галя Бъчварова", а операторът Емил Христов получи награда от Съюза на българските филмови дейци. Лентата получи и специалната награда на журито.

"Чудото на Берлин", продукция на германската телевизия ZDF, спечели голямата награда "Златната ракла" в раздела за телевизионни филми и сериали за възрастни.

Сребърното отличие е за румънския филм "Таке-Домино", а с бронзовата статуетка е отличена лентата "Главен инспектор де Лука" на италианската RAI.

В раздела телевизионни филми и сериали за деца Голямата награда получи "Лека нощ, Франк" от Белгия, а в раздела за документално кино и телевизионни репортажи "Златната ракла" е за "Млечен бар-арте" - Германия.

Най-добър режисьор е Франс ван Мехелен, а най-добра актриса Изабел Каре, информира Дарик радио.

В конкурсната програма на фестивала се представиха 60 телевизионни компании и организации от 27 страни.
Председатели на трите журита са известните наши кинорежисьори Станимир Трифонов и Милена Андонова, както и журналистът Димитри Иванов.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини