GSM, който служи като автомобилен ключ

Три японски компании разработиха мобилен телефон, който се използва като интелигентен автомобилен ключ.

Nissan, Sharp и NTT DOCOMO Corp разработиха нов тип мобилен телефон, който може да служи като интелигентен автомобилен ключ. В момента в устройството е интегриран софтуер за управление на безключовата система на Nissan - Intelligent Key System. С апарата собствениците на автомобили могат да отключват автомобила си и да запалят двигателя. При това положение не е нужно да се носят отделно мобилен телефон и ключ за автомобил.

Системата в момента е в процес на усъвършенстване. Уникалната технология ще бъде представена за първи път на изложението за технологии CEATEC, което отваря врати на 30 септември в Япония. Според компаниите, участващи в проекта, новият мобилен телефон ще излезе на пазара в началото на 2009 г. Като начало устройството ще работи само съвместно с автомобили Nissan, а по-късно може да бъде разработена и съвместимост с автомобилите на други компании.

В момента Nissan предлага технологията Intelligent Key System в редица свои модели като стандартно оборудване и в други като опция. От 2002 г. до момента компанията е продала почти милион автомобила с Intelligent Key System.

Източник: speed-press.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини