Левски: Задължително трябва да отбележим гол

Българският вицешампион Левски пристигна в словашкия град Жилина, където в четвъртък вечерта излиза в мач от първия редовен кръг на Купата на УЕФА срещу едноименния отбор.

След двучасовия полет до Братислава, отборът пропътува с автобус разстоянието до Жилина, която се намира на около 200 километра от словашката столица.


"Вярвам във възможностите на футболистите и се надявам да оправдаят доверието към тях. Важното е всички да се раздадат максимално на терена, да използваме шансовете си и да постигнем добър резултат", заяви спортният директор Даниел Боримиров за официалния уебсайт на клуба.

"Знаем, че срещата ще е трудна. Все пак и те афишират, че искат да ни победят. Надявам са да изиграем един добър мач",
заяви Велев.

"Не би трябвало да има много голямо напрежение. Играем мач за мач. Утре е първата от двете срещи, които предстоят за УЕФА. Задължително трябва да отбележим гол, който може да се окаже много важен за крайния успех", допълни той.

Старши треньорът на Левски смята, че отборът е в по-добра форма от злополучните мачове с БАТЕ Борисов през август.

"Мисля, че сега сме в по-добра форма, отколкото за мачовете с БАТЕ Борисов. Работихме доста през тези седмици и тактически, и физически. Смятам, че сме подготвени за този мач", каза Велев. "След двубоя с Черно море има и приповдигнато настроение. Надявам се да отидем там и да покажем най-доброто от себе си",
допълни той.

От Левски са се постарали да проучат противника добре. "Гледахме ги доста. До каква степен ги познаваме ще си проличи утре на терена. Всичко зависи от нашите футболисти и с каква настройка и нагласа ще излязат за мача", каза спeциалистът. "Жилина се опитва да играе футбол, което е добре за нас, защото ще има пространства и ние да покажем силните си страни.

Не мога да преценя дали БАТЕ Борисов или Жилина е по-силен отбор", допълни той. Велев ще реши в Жилина кой да замени в титулярния състав наказания Георги Христов.

"Георги Христов е добър нападател и ще ни липсва, но пък имаме други играчи, които трябва да покажат способностите си и да се представят добре. Още не съм решил кой точно да го замени в стартовия състав", каза Велев.


Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини